Fallskydd By Lifton

DELTA KOMFORTSELE

Delta Comfort sele med snabbkoppling och bälte. En hållbar, enkel och bekväm sele. Belagda och rostskyddade metalldelar och vävband med Repel-teknik som är vattenavstötande och nötningsbeständigt. Patenterad triangulär design som ger den en egen form så att du tar på dig den snabbt och enkelt. Tech-Lite snabbspännen i aluminiumlegering minskar vikten och mängden energi som krävs för att utföra arbetet.

PRESTANDA

0 kN MAF
Max. Stoppkraft
0 kg
Kapacitet

STANDARDER

CE EN1497
Räddningssele

CE EN358
Positioneringsbälte

CE EN361
Fallskyddssele för hela kroppen

3M™ DBI-SALA® Nano-Lok™ Personligt block

3M™ DBI-SALA® Nano-Lok™ XL (extra långa) personliga block kopplas fast direkt i användarens helsele. Livlinan i blocket matas ut när användaren rör sig bort och dras sedan automatiskt in, så att användaren kan röra sig inom ett rekommenderat arbetsområde i vanlig fart. Om användaren faller aktiveras ett bromssystem med hastighetssensor för att förhindra fallet och minska belastningen på användaren till en säker nivå. I enlighet med standarden för 3M Nano-Lok är blocket lätt och håller sig ur vägen för användaren. Det kan enkelt användas i stället för en skyddslina. Nano-Lok XL ger dessutom användaren fördelen av upp till 33 procent mer livlina. Den extra längden ger användaren större möjligheter till förankringspunkter och finns i versioner med ett eller två ben. Nano-Lok låser snabbt och förhindrar fall inom mindre än en decimeter, för bättre skydd på låga höjder. Dessutom är livlinan alltid sträckt, vilket motverkar risken att linan fastnar och för snubbel- och fallskador. Nano-Lok XL kan kopplas i ankelhöjd och är tillgänglig i flera längder upp till 3,3 m och med olika kopplingsalternativ. Uppfyller CE-standarden EN360 och är viktklassad för 141 kg.

PRESTANDA

0 kg
Vikt
0 kg
Viktklassning
0 m
Längd livlina

STANDARDER

CE EN360
Säkerhetsblock

Sala EZ Stop Expander 2 m

3M™ DBI-SALA® EZ-Stop™ Utdragbar falldämpande kopplingslina rymmer innovativ teknik som absorberar energi i samband med fall. Sortimentet omfattar flera kopplings- och förankringsalternativ som erbjuder innovativa lösningar inom falldämpande kopplingslinor för att möta ett stort antal olika användarbehov.

EZ-Stop™ Falldämpande kopplingslinor från 3M™ DBI-SALA® rymmer innovativ teknik som absorberar energi i samband med fall. EZ-Stop-sortimentet med utdragbara falldämpande kopplingslinor omfattar flera alternativ för att koppla fast och förankra kroppen och erbjuder en innovativ lösning inom falldämpande kopplingslinor för alla tänkbara användarbehov.

PRESTANDA

0 kg
Vikt
0 kg
Viktklassning
0 m
Max. Längd livlina

STANDARDER

CE EN360
Säkerhetsblock

FALLSKYDDETS ABCD
A – Anchorpoint (Din förankringpunkt)

I liftar finns detta förberett och skall användas för att garantera användaren att han/hon använder sig av en förankringspunkt som uppfyller kraven.​

B – Bodysupport (Din sele)

Det finns många olika varianter av selar och du bör därför tänka på vad du ska jobba med för typ av arbete för att få rätt sele. I de flesta fall fungerar en sådan sele som du har här till höger perfekt.

C – Connection (Din kopplingslina)

Oavsett vilket märke, modell eller utförande du väljer så skall en korrekt kopplingslina ha en falldämpare utav något slag, annars är ditt fallskydd inte korrekt. Vi väljer här att visa 2 olika exemplar som lämpar sig väldigt bra i lift. Ett miniblock – ”Nano-Lok” som finns i 2m alt. 3,4m med olika krokar som option samt en enkel kopplinslina. Fördelen med Nano-Lok är att den alltid håller linan sträckt vilket innebär att du vid ett fall får en så kort fallsträcka som möjligt, du minimerar även trassel & snubbelrisken.

D – Decent (Nedfirning & räddning)

Detta är något som skall vara förberett vid arbete på höjd, man MÅSTE ha en räddningsplan. Enklast är att ha en ”Rollglis” som du kan ta upp eller sänka ned den utsatta personen med. Rollglisen är enkel att använda men vi rekommenderar att ni går en utbildning hos oss för att få full förståelse hur en kamraträddning skall utföras.

Är ni nyfikna på denna utrustning så är ni välkomna att kontakta oss.

BRA ATT VETA

Du skall som användare göra en egenkontroll av ditt fallskydd innan varje arbetspass, hur den kontrollen genomförs finner du i manualen. För alla fallskyddsprodukter, oavsett märke, är det krav på att en mer omfattande årlig besiktning utförs. Denna besiktning skall även genomföras efter incident innan fallskyddet får tas i bruk igen. Besiktningen får endast
utföras av kompetent person och detta skall dokumenteras. Vi hjälper er givetvis med besiktningar, oavsett märke. Enligt lag skall du som användare besitta rätt kompetens för att använda
ditt fallskydd, det är något arbetsgivaren skall förse sina anställda med om
de använder sig av fallskydd. Saknar ni denna kunskap är ni välkomna på
utbildning hos oss.

Rickard Lindberg
VD/Säljare
010-2637021rickard@lifton.se
Jonas Gavelin
Säljare
010-2637025jonas@lifton.se